Bitcoin heeft een ongelooflijke aanloop gehad in het vierde kwartaal van 2020, waarbij het goud op vele manieren werd nagebootst.

Beiden hebben dit jaar alle tijden hoogtes doorbroken, met goud dat 15% corrigeert sinds de topping out.
Zal Corona Millionaire goud volgen in zijn correctie, en wat zou dat willen?

Wat omhoog gaat moet naar beneden komen zoals het gezegde luidt, en dit geldt, zoals bekend, voor Bitcoin meer dan voor enig ander goed. De cryptocurrency is dit jaar in een absolute scheur geweest, in de voetsporen van goud, maar met Bitcoin zal het zeker ook op deze manier op goud volgen, en zo ja, wat zou dat dan betekenen voor de cryptocurrency?
Bitcoin-spiegelgoud in 2020

We hebben al eerder opmerkingen gemaakt over de gelijkenis van Bitcoin met goud als het gaat om de verandering van een beer naar een stierenmarkt, met de herhaalde tests gevolgd door een scherpe opwaartse beweging, waardoor alle tijden van het proces worden doorbroken:

Maandelijks goud

Bitcoin-prijsactie

Het is de moeite waard dan zien hoe goud heeft gereageerd sinds topping uit na zijn record breken lopen van $ 1.295 in januari 2019 tot $ 2.074 in augustus:

Dagelijks goud

Zoals we kunnen zien, is het goud natuurlijk gedaald sinds topping out, het terugbrengen van 15% en het terugdompelen onder zijn vorige alle tijd hoog in het proces. Vanaf eind november lijkt het echter de bodem te hebben bereikt, door hogere pieken aan te brengen, wat suggereert dat het klaar is om 2021 te beginnen in een zeer sterke positie na het afkoelen.

20.000 dollar Steun/weerstand Flip zou bullish zijn…

Natuurlijk kunnen we niet met zekerheid zeggen dat Bitcoin het voorbeeld zal volgen, maar de digitale neef van het goud heeft de afgelopen maanden op een griezelig vergelijkbare manier het goud gevolgd, en het is toe aan een pullback die zijn eigen run voorbij de hoogtepunten van alle tijden volgt. Gezien het feit dat we dan een pullback nodig hebben, zou het corrigeren van terug naar $20.000 en het gebruik van de eerdere weerstand als ondersteuning niet alleen een natuurlijke en gezonde correctie zijn van 16% (zeer dicht bij 15% van het goud), maar het zou ook de eerdere weerstand omgedraaid zien als ondersteuning:

Bitcoin projectie

Een dergelijke stap zou nauw aansluiten bij wat goud heeft gedaan en zou ook een fatsoenlijk alt-seizoen in de eerste paar weken van 2021 mogelijk maken, wat meestal gebeurt nadat Bitcoin na een grote stap is gecorrigeerd.

De enige waarschuwing bij zo’n zet zou zijn als Bitcoin onder de 20.000 dollar per dag zou sluiten. Dit zou het idee weer in het spel brengen dat het dit belangrijke gebied toch niet heeft verlaten, en zou een diepere correctie kunnen inluiden met mogelijk schadelijke effecten op de korte tot middellange termijn.

Von admin