Florida-gruppesøksmål påstander om at Ripple har brutt verdipapirlovene

Ripple blir allerede anklaget for en sak fra US SEC, og er nå anklaget for brudd på verdipapirlovene i Florida.

Ripple Labs, et selskap bak Ripple betalingsprotokoll og XRP-baserte produkter, står overfor en annen rettssak som hevder at firmaet har brutt verdipapirlovene i USA.

Ifølge en rettssak 25. januar har Florida-baserte XRP-investor Tyler Toomey inngitt sivile sak mot Ripple Labs og Ripple-sjef Brad Garlinghouse. Søksmålet hevder at de Bitcoin Loophole tiltalte ikke klarte å overholde Florida-verdipapirloven ved å unnlate å registrere seg ved Florida Office of Financial Regulation.

Toomey bemerket at Ripple Labs og Garlinghouse allerede sto overfor en lignende søksmål for angivelig brudd på føderale verdipapirlover. $ 1,35 milliarder dollar ble anlagt av US Securities and Exchange Commission 22. desember 2020.

Den nye klassesaksjonen anklager Ripple for å selge millioner av dollar uten lisensierte XRP-tokens, og generere store inntekter fra dette salget, og sier: „Det overveldende flertallet av Ripples inntekter kom fra salget av XRP (over 1 milliard dollar), og Ripple stolte på salget for å finansiere driften. ”

Saksøker hevdet også at Ripple kom med falske uttalelser om XRP ved å hevde at symbolet ikke skulle klassifiseres som sikkerhet

Toomey hevdet at de tiltalte visste at XRP virkelig var en sikkerhet:

“Tiltalte kom med falske uttalelser og / eller mangler angående vesentlige fakta relatert til den sanne naturen til XRP. Spesielt visste tiltalte at XRP faktisk var en sikkerhet, men misvisende bekreftende for investorer at det ikke var et verdipapir. Tiltalte visste at XRP var en sikkerhet før tiltalte solgte XRP til markedet. ”

I henhold til føderale regler for sivil prosess, ba Toomey om en rettssak av juryen for alle spørsmål som ble brakt i handlingen.

Rett etter at SEC tok saken mot Ripple i slutten av 2020, fjernet et stort antall kryptoselskaper, inkludert Coinbase og Binance.US, XRP fra sine plattformer. Massive avnoteringer påvirket tilsynelatende XRP-markedet, med Polkadots DOT som gikk forbi XRP når det gjelder markedsverdi den 15. januar. XRP falt mer enn 2% det siste døgnet. Ved utgivelsestid handles mynten til 0,26 dollar, ifølge Cointelegraphs XRP-prisindeks.

Von admin