MicroStrategy’s acceptatie van Bitcoin als zijn primaire reserve-asset veroverde de markt stormenderhand, met velen die beweerden dat de ontwikkeling een van de katalysatoren was achter BTC die naar $ 19k op de hitlijsten steeg. Michael Saylor van het bedrijf sprak onlangs over Bitcoin en het besluit van zijn bedrijf om in Bitcoin te investeren , dat nu met meer dan 182% is gestegen. Opgemerkt moet worden dat hoewel MicroStrategy’s investering niet de eerste was, het een rimpeleffect veroorzaakte dat andere bedrijven ertoe aanzette hetzelfde te doen.

Laten we het hebben over waarom dit werkte en waarom nu, zullen we?

Voordat we antwoorden met ‚Waarom het werkte‘, kijken we eerst naar ‚Waarom nu‘.

Waarom nu?

Centrale banken over de hele wereld hebben biljoenen fiat-valuta gedrukt om de ellende veroorzaakt door de pandemie te verzachten. Terwijl deze banken probeerden een enorme ramp en een recessie te voorkomen, die jaren zou duren om terug te keren naar het gemiddelde, zal het iedereen weer achtervolgen, zelfs de banken die het drukten.

Op het moment van schrijven leverden de obligaties zelfs minder dan 1% aan gemiddeld rendement op, terwijl de aandelenmarkt in de lift zat. Ergo, er leek geen afdekking te zijn, mocht de beurscrash.

Dit is de reden waarom men zou kunnen stellen dat de 60-40-portefeuille zijn ondergang al heeft bereikt.

Als gevolg van hetzelfde is er een dringende behoefte om rijkdom te behouden en daarom zijn er twee opties over – Goud of Bitcoin.

Bitcoin is duidelijk de beste optie.

Waarom werkte het?

Welnu, dit is de beste tijd voor bedrijven zoals MS om hun rijkdom te behouden. En wat is een betere manier om dat te doen dan te investeren in iets dat na verloop van tijd geen waarde verliest?

Zoals door Saylor werd uitgelegd, zouden de kasreserves van MS in contanten worden aangehouden met meer dan 10-15% per jaar, tot een punt waarop toekomstige opbrengsten teniet zouden worden gedaan.

“We zijn een softwarebedrijf dat geld genereert, maar als we het geld gewoon in fiat-valuta vegen…. dan zou het 15% per jaar verlagen. We zouden net zoveel verliezen als we op de PNL hebben gegenereerd. „

Saylor heeft toegevoegd,

„Bitcoin stijgt jaarlijks met honderd procent [min of meer], maar wat veel mensen niet begrijpen, is dat Bitcoin een monetair netwerk is en als monetair netwerk in staat is om in de loop van de tijd energie op te slaan en te kanaliseren zonder stroomverlies.“

Von admin