De Bitcoin-prijs daalde deze week voor de tweede keer onder de $9.000, maar de handelaren blijven bij elke dip kopen.

Binnen het laatste uur daalde de Bitcoin-prijs (BTC) onder $9.000 tot een dagelijks dieptepunt van $8.813. Sinds 24 juni heeft de Bitcoin-prijs aan kracht ingeboet terwijl deze onder de 20-MA bleef en de daling van vandaag naar $8.813 viel samen met een stijging van het verkoopvolume.

Zoals besproken in de vorige analyse, zijn kopers erop gebrand om elke dip onder de $9.000 te kopen en de daling van vandaag bracht de prijs in de buurt van de rand van een belangrijk hoog volume VPVR-knooppunt op $8.800.

Als beren erin slagen de prijs onder dit niveau te duwen, kan de Bitcoin-prijs dalen tot de 200-MA bij $8.325, maar als ze geen steun vinden bij dit voortschrijdend gemiddelde, kan de prijs dalen tot de $7.400 tot $6.800-zone.

Weekendcorrecties komen voor op dunne handelsvolumes

Beleggers zijn gewend aan een lichte terugtrekking in het weekend, omdat het handelsvolume de neiging heeft om te dunnen. Het is ook mogelijk dat grotere handelaars vanaf de zijlijn toekijken na de $1,06 miljard BTC futures en opties die gisteren afliepen en de naderende maandelijkse sluiting aanstaande dinsdag.

Volgens Cointelegraph-medewerker Marcel Pechman bevindt de markt zich in een beetje een neutrale zone na de massale afloop van de opties op vrijdag. In privé commentaren zei Pechman:

Het aflopen van de opties had geen zinvolle impact omdat de meeste callopties gericht waren op $10K of hoger. Deze gebeurtenis veegde 67% van de $1.7 miljard van de vorige dag in open rente, met inbegrip van 70% van de Chicago Mercantile Exchange (CME) en 50% in Deribit.

De vervaldatum van de futures had een iets ander verhaal omdat CME-handelaren de meeste futuresposities op 25 juni heropenden, waardoor er slechts $38 miljoen overbleef voor de vervaldatum van vrijdag. Bitmex en Deribit bleven ook na de expiratie onveranderd, wat aangeeft dat de meeste posities doorgerold werden, maar bij OKEx liep de helft van de $860 miljoen aan openstaande termijncontracten af.

Over het algemeen geeft dit aan dat traders niet bereid zijn om nieuwe posities te openen in de aanloop naar het weekend. De negatieve prestaties van de financiële markten van vrijdag zouden Bitcoin-beleggers kunnen hebben afgeschrikt, omdat de correlatie tussen de S&P 500 en BTC relatief hoog blijft„.

Omdat de Bitcoin-prijs een aantal altcoins corrigeerde, leed ook een aantal altcoins zware verliezen. Ether (ETH) daalde met 4%, Chainlink (LINK) verloor 6,42% en DeFi token Compound (COMP) daalde met 13,17%.

Volgens CoinMarketCap staat de totale marktcryptocurrency cap nu op $255,7 miljard en is de dominantie van Bitcoin 65,1%.

Von admin